12. února 2020

Lev Nikolajevič Tolstoj: Nová Ves - zdymadla • 3,8 km • 332 m


Nahoře nad Novou Vsí jsme byli s JayKayem už x-krát a postupně se z ní sešoupali - Labskou baštou, Brexitem a B-rexem - vydali manifest o variantách sjezdů. Zdálo se, že je vytříno, už i JayKay si postěžoval, že furt hoblujeme tyhle svahy jak dvě joja. Ale nakonec se objevila jedna varianta, kterou jsme museli ještě pozřít.

Totiž - když se člověk spouští levou páteřní větví (jakože Labskou baštou), projede okálovou čtvrtí a serpentýnami se blíží na Novosedlické náměstí, na křižovatce ulic Novoveské a Tolstého se jede doprava. Doleva se nám to zdálo moc do kopce, teda dokud jsme to nezkusili. A vono to šlo.

Otevřela se tak nová možnost – 1,3km sešupek Tolstého a Ovčáckou stezkou přímo pod hrad Střekov. A to jsme si nemohli nechat ujít. V úterý 11.2.2020 jsme poslali tuhle variantu s jediným možným názvem – Lev Nikolajevič Tolstoj – poslali do neutrálního deníčku. Dole u vody by se to dalo protáhnout možná až někam za zdymadla, ale ta křižovatka dole chce podmínku (noc) a jájca.

Rozsah neutrálního pokrytí labského nábřeží na Střekově - celkem 3,9 km.
"Z jednoho místa teď neutrály pokrývají 3,9 km labských pláží od hradu Střekova až po Olšinky. Kdyby se hordy ze Severní Terasy chtěly vylodit v místních sektorech Utah, Omaha, Gold, Juno či Sword, postavim jeden kanon na Novou Ves a je to ready," zauvažoval stratég JayKay ústy Sekretářky. I když Lev Nikolajevič by s jeho neprotivením se zlu násilím asi nesouhlasně vrtěl hlavičkou…  


Neutrálům zdar

Žádné komentáře:

Okomentovat