2. února 2020

Brexit otevřel nové možnosti. Ze Střekova je země neutrálům zaslíbená.

Proč je neutrál Brexit game changer? Protože úplně mění hru na našem domácím písečku, na Střekově. Jeho sjezdem se podařilo vytvořit dvě páteřní trasy - právě Brexit, resp. pravou větev (v mapě červeně) a Labskou baštu, resp. levou větev (v mapě zeleně). Obě mají řadu variant, jejichž kombinací se dostaneme na neuvěřitelných 25 možností sjezdu z jednoho místa až k Labi.




Varianty jsou v mapě výše vyznačeny fialově. Ad pravá větev - uprostřed mapy je první trojmožnost okolo hospody Pohoda. Buď to vezmete přímo kolem krematoria, nebo odbočkou nad Pohodou doprava dolů, nebo si to protáhnete až do sedla pod Střekovskou vyhlídkou a ohnete to ostře doprava Poslední cestou.

Sedlo pod Střekovskou vyhlídkou nabízí i využití levé větve - kdy můžete pokračovat směr Labská Bašta nebo Setuza. Prostě s hřebene spadnete buď doleva, nebo doprava. zkrátka rozneutrálí, něco jako rozvodí. Boží.

Pojďme zpět k pravé větvi. Poslední cestou se pustíte po trolejbusovém vedení doprava a během 300 m se nabízí další větvení - rovně ulicí Novou po drátech, nebo doleva ulicí Kamennou, která se po 450 m napojuje zase na Novou.

Když se dáte Novou, hned pod hřbitovem se můžete dát doprava směr Olšinky, další varianta je tu. Nová pak pokračuje až k Mariánskému mostu, kde před mostem můžete odbočit doprava a dát si výstavního šnečka na pumpě MOL, nebo most přejedete a na jeho konci se dáte doleva, nebo doprava. 

Z písmen se to dost blbě odezírá, takže koukněte do mapy výše nebo do tabulky níže, kde je u každého názvu link na mapu s příslušnou variantou. V tabulce neutrálů jsem tomu udělal zvláštní list, abych tím nezapleveloval hlavní seznam. Po zkonzumování jednotlivé varianty můžeme hodit na první list.

Pár slov k obtížnosti - může se zdát, že těch 25 klonů je jeden jako druhej, ale mírnej rozdíl je v obtížnosti. Třeba Brexit je relativně lehkej s jednou předností v jízdě, ale u kombinace Kojetice - Pohoda - Kamenná - Levej most je předností v jízdě celkem šest. Čili challenge se tu dá najít.

Nedělám si iluze, že by někdo chtěl projet všech 25 verzí, když je v okolí Ústí nad Labem tolik zajímavých a dlouhých neutrálů. Ale prostě jsem měl nutkání to nějak podchytit a ukázat všechny možnosti, které tento krásný motoristický sport má. 

Názevkmklíčkamviaviavia
varianta 14,43K loděniciKojeticeKrematoriumNová
varianta 24,44K loděniciKojeticePohodaNová
varianta 34,62K loděniciKojeticePoslední cestaNová
varianta 45,63Pravej mostKojeticeKrematoriumNová
varianta 55,63Levej mostKojeticeKrematoriumNová
varianta 65,42MOLKojeticeKrematoriumNová
varianta 75,54Pravej mostKojeticePohodaNová
varianta 85,54Levej mostKojeticePohodaNová
varianta 95,33MOLKojeticePohodaNová
varianta 105,82Pravej mostKojeticePoslední cestaNová
varianta 115,82Levej mostKojeticePoslední cestaNová
Brexit5,61MOLKojeticePoslední cestaNová
varianta 135,55Pravej mostKojeticeKrematoriumKamenná
varianta 145,55Levej mostKojeticeKrematoriumKamenná
varianta 155,34MOLKojeticeKrematoriumKamenná
varianta 165,46Pravej mostKojeticePohodaKamenná
varianta 175,46Levej mostKojeticePohodaKamenná
varianta 185,25MOLKojeticePohodaKamenná
varianta 195,74Pravej mostKojeticePoslední cestaKamenná
varianta 205,74Levej mostKojeticePoslední cestaKamenná
varianta 215,53MOLKojeticePoslední cestaKamenná
varianta 225,02SetuzaKojeticePoslední cesta
varianta 235,33Labská BaštaKojeticePoslední cesta
varianta 243,82SetuzaNovoveská
Labská Bašta4,03Labská baštaNovoveská

Neutrálům zdar
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat