5. listopadu 2019

Labská bašta: Nová Ves - Labská bašta • 4 km • 334 m

Bohouš Špaček mě při úterku 5.11.2019 navnadil svým pěkným lesním neutrálkem Podzuklín, takže jsme s JayKayem vyrazili po školce na hřiště a pak na lov nějakýho bezkvalta. Napřed jsme zkoušeli okolí Chuderova na levém břehu Labe v Ústí nad Labem, ale zamýšlená trasa neklapla. JayKay pak navrhnul, ať zkusíme něco za barákem.


Pravobřežní Novou Ves máme vyhlídnutou už nějakou chvilku. Z louky pod Vysokým Ostrým přes ves až ke Kojeticům, přes les ke krematoriu a dolů k Mariánskému mostu s koncem na benzínce MOL u mostu. Tam se dá na neutrál vykroužit takovej pěknej šneček s dojezdem až před vchod do čerpačky. Celkem 5 km. Jenže tohle nepustí, protože mezi Novou Vsí a Kojeticema je táhlej protikopec-killer.

Když jedeš v Ústí nad Labem lízt na místní skálu Čimu, parkuješ kousek od začátku neutrálu Labská bašta. Tak ho po lezení můžeš poslat do deníčku. Na fotce je Sup při štědrovečerním výstupu 2017. Loni tu hodil podlahu s vypadlým borhákem, tak dostala Čima novej kabát a průvodu.
Tak jsme zvolili náhradní variantu - z louky přes ves, ale v její půlce uhnout doleva do Novoveské ulice, přes Novosedlické náměstí, ulicí Karla IV. dolů a doprava pod železniční podjezd s finále u Labské bašty. Ten konec tomu dává aspoň nějakou zapeklitost, jinak je to fakt lehký, bez záludností.

V autě jsem si řikal, že to bude nějak 2km podměrečnej bastard, ale nakonec to dalo překvapivě 4 km. Zatim nejprudší sjezd  - průměrné klesání je 8,4 %. Aspoň něco.   

Žádné komentáře:

Okomentovat