8. února 2020

B-rex: Nová Ves - Ústí n.L., Střekov • 6,1 km • 336 m

Sobotní podvečer, tchýňka slaví narozky v knajpě. Na půl šestku se ale musíš vztyčit a s nudícím se JayKayem zmizet z knajpy domu dělat fotra. Pivo sis dal sotva jedno, vypadáš jak vochočenej podpantoflák, zdálo by se, že celý naprd. Jenže je to úplně navopak. Osazenstvo knajpy je, při vší úctě, právě teď jen skupina civilů, který máš přesně tam, kde je potřebuješ mít. Protože se ti s jinejma civilama, co koukaj na bednu, nebudou motat pod kola při nočním neutral ridu, kterej právě začíná!

Takže sedíme v neutral káře a jedeme hodovat. Mejdan byl v sobotu 8.2.2020 v Ústí nad Labem - Brný. Zkoušíme se teda hejbat v uličkách křižujících svahy místních Beverly Hills. Dost tricky záležitost - logická varianta spustit se z místní ulice Pod rezervací, kde je legendární lezecká věž Čima, vytraverzovat až k hradu Střekovu a skončit u zdymadel na Labi, je bohužel podmírák, co nemá ani 3 km. Takže nepoužitelný. Zkoušíme jiný komba, ale některý kopce prostě nepřeplazíme. Jedem jinam, tady to musí uzrát.


Na další kousek jsme už mírně potrénovali dopoledne cestou od prababi a víme, že pude. Našli jsme totiž novou spojku mezi povodím neutrálu Brexit a Labská bašta. Z Novosedlického náměstí to nepustíme z kopce dolů přes Setuzu, ale ještě si trochu pohrajeme po místních vrstevnicích. Takže za náměstím hned doprava Jeseniovou koĺem novobarokního kostela, co tu nechal postavit zakladatel Setuzy Schicht.

Na konci Jeseniovky šup doleva Truhlářovou k Vrbenského lázním a teď už doprava přes Setuzu na kruhák u hospody U Lípy. Skvělý flow, žádný civilové, ergo žádný auta a první 6km neutrál, a tedy posun z kategorie prcek (3 - 5,9 km) do kategorie dorost (6 - 8,9 km) míří do deníčku. Novej kousek B-rex je na světě. Spokojenost, ale končit nemůžeme, protože je furt slina. Jedem na druhej břeh Labe podívat se na Plcha...

Neutrálům zdar
Křivka

Žádné komentáře:

Okomentovat