24. září 2020

Hraničář v2: Rudská silnice - Železná Ruda • 10,3 km • 306 m

Zásadní průlom se ve čtvrtek 24.9.2020 povedl jednomu z Böhmerwald Guns Prochnovi při jeho úsilí o zmonstření okolí Železné Rudy na Šumavě. Monster tam je jasnej - skutálet se z kopečka do Rudy a poslat to přes hranici do Bavor. Jenže při červnovém pokusu Bitte, follow me zmařilo Prochnův pokus bavorské gestapo. To ale bylo ze startu z Hofmannek na Pancíři (na mapě vlevo), odkud je to na hranici 8,4 km.

Novum spočívá v tom, že nyní Prochna využil start od Rudské silnice, tedy při pohledu na mapu zprava, a odtud je to na čáru 10,3 km, tedy o 2 km dál! V Bavorské Železné Rudě zhaftli Makrelini poskoci ridera po 2,6 km jízdy, čili kdyby jel z pravého startu, zapsal by 12,9 km a bylo by vytříno.


Průjezd do Bavor není nyní kvůli covidu úplně aktuální, ale teoretický rozbor na sekretariátu ukázal, že 6km úsek od hranic směrem na Zwiesel má průměrný sklon 1,5 %, s čím se dá pracovat, pokud se do cesty nepostaví nějaký úkladný protikopec. Celá 15km trasa až do Zwieselu pak 1,0%, což je na hranici jetelnosti. Minimálně šestku by to od hranic hodit mohlo, teda mindestens 16 km zusammen.



Prochna nyní spřádá plány, jak si s necivilní složkou na trati poradí. Detaily ale nelze vzhledem k taktice dalšího postupu zveřejnit. Jedno je jistý: monster v Rudě bude, i kdyby se bavorský sedláci v uniformě na hlavu stavěli! Prohráli dvě války, prohrajou i tuhle. Free spirit smějících se bestií je daleko nad jejich síly!

Rudomonsteru zdar
Prochna  

Žádné komentáře:

Okomentovat