25. září 2020

Desert Storm 2020 - Bouďákovy doublemonstery a monster na západě USA


"Hola hej, byl jsem trochu pochodit v Californii a nedalo mi to, abych se nepodíval po nějakém tom neutrálu. Vytipoval jsem si krásný kopec nad Death Valley směrem do údolí pod Sierrou Nevadou a těšil se, jak padne světový rekord…," referuje ze západu USA americký neutrálista Bouďák. Trochu pochodit = zdolat "America's most famous trail" John Muir Trail, který vede z Death Valley do Yosemitů. 

Všechno jinak, hned první den, v pátek 14.8.2020, hned za Las Vegas vyhazuji kvalt a cestou k nevadskému městečku s krásným názvem Pahrump padá na rozehřátí Pahrump Valley Highway 24,1 km.


Další den, v sobotu 15.8.2020, docela nechtěně dávám neutrál už kousek za Pahrump a spouštíme se přímo do srdce Death Valley. Na konci to má možná ještě potenciál, my jsme se ale jeli podívat na nejníže položené místo v USA (-83 mnm), a tak jsem odbočil. Chybně si myslím, že svěťák právě padl - Furnace Creek 30,9 km.


Ze zamýšleného rekordu avizovaného v úvodu nebylo nic, nepustil jeden deadpoint, a tak téhož dne vzniká jen Eagle Point 17,3 km.


Cestou z lesa v pátek 11.9.2020 se dvakrát spouštíme do Death Valley a za připomínek typu "takhle to letadlo nestihneme" si připisujeme Paramint Springs 26,4 km

 

a Burned Wagon 27,6 km


Sekretářku zajímalo, jak probíhala palebná příprava na pouštní bouři. "Tu cestu znám a vím, že tam jsou dlouhé kopce. A tak jsem nad mapou na ten jeden koukal a říkal si, že tam by mohlo klapnout těch 30+ km. Jenže z toho nakonec bylo málo a ten nejdelší byl vlastně ad hoc. No, a když jsme se vraceli, tak jsem věděl, že to tam je a spíš jsem byl zvědavý, jak dlouhé to je. Ale věděl jsem, že po cestě zpět už to přes 30 nedá," uvedl Bouďák

"Toť vše, závěrem listopadu bych měl vyrazit do Arizony, a tak možná zkusím atakovat svěťák na Mt. Lemon u Tucsonu…," uzavřel rider. Pecka, Mohelnice už je pěkně vousatá a potřebuje na čele vystřídat, fandíme ze sekretariátu.

A ještě pár Bouďákovejch obrázků z John Muir Trailu:

- Inyo National Forrest
- Sequoia NP
- Kings Canyon NP
- Devils Postpile NM
- Yosemite NP
- 250 miles / 400 km
- 21 days 
 - JOHN MUIR TRAIL
 
John Muir Trail se chodí se severu na jih i naopak. Ze severu je to prý jednodušší, resp. dá se zdrhnout ještě v relativní civilizaci, kdyby měl hiker problémy. 

Horseshoe Meadow

Bouďákova parťačka Eva.

Mt. Whitney 4.421 mnm je nejvyšší hora Kalifornie.

Noc ve Forester Pass

Forester Pass

Vodstvo

Golden Staircase

Muir Pass s údajně jedinou boudou na trailu.

Flora.

Selden Pass - Marie Lake

Squaw Lake

Devils Postpile NM

Náladovka z trailu.

Garnet Lake

Thousand Island Lake

Yosemite NP

Yosemite NP - Half Dome (mezi tyčí a stromkem, bez špagátu vylez tenhle chlapík)

Poušti a trailu zdar
Bouďák

Žádné komentáře:

Okomentovat