1. července 2020

Droga bardzo fajna: Jakuszyce - Jablonec nJ • 16,9 km • 446 m

"Ty nejlepší věci příjdou, když to nečekáš! Stejně tak to bylo i s tímhle neutrálkem. Ve středu 1.7.2020 jsem se nacházel v Harrachově, a tak mě okamžitě napadá povinný mezinárodní neutrál z polských Jakuszyc dolů k Jizeře na Mejto. Když budu mít štěstí, nic neprojede proti, zatočim doleva směr Rokytnice nJ, kde se profil hodně rovná, a třeba to dá i na dlouhána," popisuje MíraM zrod prvního krkonošského monstra a prvního polsko-českého crossbordera. Vlastně je to prvmí případ neutrálu z ciziny do Česka!

"V Jakuszycích otáčím na benzince, rozjezd, vyřadit, vynulovat počítadlo km a jedem. Celým Harrachovem je měřený úsek, tak to tu člověk nemůže rozjet, tak jak by chtěl. Na Mejtě nic proti, tak šup doleva a uvidíme, kam to vydá. K mému překvapení dlouhána dosahuju v celkem slušné rychlosti. Jizda plyne jak vedle tekoucí Jizera a auto se né a né zastavit. Blížím se magické metě 12,0 km, adrenalin stoupá a... je to tam...můj první monstr! Ten pocit! Nepopsatelné!"



"Ovšem tím rozhodně nekončíme. Projíždím Vilémovem. Se stále klesající rychlostí narůstá kolona za mnou. To řeším trochu pštrosím způsobem, sesunu se do sedačky, abych to neviděl ve zpětném zrcátku a dělám, že tam nejsem. Víc a víc se divím, že ještě jedu. Rychlost opět nabírám ve sjezdíku ke křižovatce na Rokytnici nJ a mířím na Jabloneček. V něm už je ale opravdu konečná.

"Moc nechybělo a přehoupl jsem horizont, pak by to zas ještě nějaký kilometřík dalo. Počítadlo v autě ukazuje 17,2 km (mapy.cz nakonec "jen" 16,9 km). To je hustý, jsem nadšen a stále nechápu, jak je tohle možné... Tohle je síla neutrálu!"

Prvnímu krkoPLmonstru zdar
MíraM

Žádné komentáře:

Okomentovat