30. června 2020

Coroniron Curtain Extension 2: Nakléřov - Holzschleife • 16,6 km • 429 m

Při posledním prodloužení Coroniron Curtain Extension mě zmátla značka slepá ulici na odbočce doleva v obci Bahra a vohnul jsem to doprava, kde se vzápětí objevila závora v podobě protisvahu. Z mapy bylo jasný, že sjezd půjde o minimálně 1,5 km natáhnout. Když jsme byli v pátek 26.6.2020 se ZBzH na pivu v Tisý, ponoukal jsem ho, ať neutrál natáhne. Jenže ranař z Hutě se do toho pustil v neděli 28.6.2020 za hustého deště a jeho pokus skončil na rovince v Markersbachu. "Docela mě překvapuje, že ty kaluže a celkově chcanec jako prase může mít vliv až takový. Já se tam prostě neměl šanci hnout, poznamenal k tomu Huťskej.

V úterý 30.6.2020 se nám s JayKayem nechtělo smažit v paneláku, tak jsme vyrazili naším minicamperem na bivak k Vlčímu jezeru nad Děčínem. Nedalo mi to, abych se nesjel na prodlužku podívat. Do Bahry to bylo jasný a z Bahry se to ukázalo jako moc pěknej lesní sjezd až k bývalé továrně v místě zvaném Holzschleife. Tam stál na silnici bagr a dál to nešlo. Takže za slušnejch 16,6 km.

Holzschleife v roce 1936.
Průzkum mapy přinesl další překvapení - potok Bahra teče až do Pirny a z nakléřovského startu je to dobrejch 27 km. Necelejch 17 máme za sebou a na zbývajících 10 km je převýšení zhruba 160 m, což připomíná údolí Kamenice a Noční přízrak za 1,8 %. Tam to nějak furt šlo. O nějakej ten kilometr by to mohlo jít a aspoň dvacku tam sepsat. A to je teda lákadlo jak vepř. K 2.7.2020 je tenhle směr na 5. místě mezi monstry a klidně by mu slušela třeba i dvojka. (Mohelnici asi nepřeválcuje).

Napojení budoucí prodlužky Coroniron Curtain Extension 2 na hlavní silnici na soutoku Bahry a Gottleuby. ZBzH se to chystá natáhnout až sem, na sekretariátu si myslíme, že to půjde ještě dál. Zatáčka vypadá celkem OK, snad v ní nepřibude nějakej retardující nesmysl.
Brání v tom zatím bagr na lesní silnici K 8751, kde se opravují škody po povodních z 2010. Podle zpráv na netu měly být opravy hotovy letos v únoru, ale zřejmě do toho vstoupit virus pičus a nestihlo se. Nový termín pro otevření silnice jsem zatím nenašel. Budu muset sledovat zdroje z okruhu saskejch budovatelů silnic, resp. stavebních úřadů. No vida, kam až neutrály jednoho zanesou...


Druhýmu extensionu zdar
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat