2. dubna 2020

Punks in the Žim: Paškapole - Řehlovice • 7,5 km • 305 m

Punks in the Žim je název vypůjčený z prvovýstupu Punks in the gym, první lezecké cesty obtížnosti 8b+ na světě. V rocě 1985 ji v Austrálii vylezl legendární Wolfgang Güllich, takovej Adam Ondra 80. a začátku 90. let. Wolfi posunul obtížnostní stupeň celkem 4x, Adámek 2x, ale to všechno ještě přijde. Z pohledu neutrálů znamenají Pankáči v Žimu posun v obtížnosti minimálně v oblasti Řehlovického kotle.

Startuje se z Plšího multipointu Paškapole, ale až za odbočkou z bývalé E55, a to jsme si ještě pomohli vyšší nájezdovou rychlostí, abychom přejeli první brdek. Zkoušeli jsme to i přímo ze sedla na ex-E55, pak krouhnout zatáčku a brdek zdolat, ale to je pro jiný šíbry.


Za brdkem se sklon ještě chvíli rozvíjí, ale pak to nabere grády. Za vískou Záhoří je první deadpoint - za takovou celkem mrzkou zatáčkou je protisvah, v němž sleduješ klesající rychlost a modlíš se. Pak zase dobrý, až v Žimu (Žimi?) je takovej jedák placatej, jak před nim ztratíš koncentraci a tempo, tak pápá příště. Jo, jeli jsme to nadvakrát. Na Apríla 2020 to konečně klaplo.

Za druhym killerem je ještě železniční přejezd, kde se taky vyplatí koukat, ale pak to zas mydlíš dolů po dobrý asfaltce, podjedeš D8 a napojíš se na Kletečnou a Prázdnou bandu směřující sem od Radejčína. A zbytek je na Tvý fantazii, resp. na možnejch kombinacích na dně Řehlovického kotle.

Myslim, že se to starýmu (Sekretářka) i mladýmu pankáčovi (JayKay) celkem líbilo a máme z toho dojmy.


Punku zdar, gym by to chtělo
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat