30. března 2020

Prázdná banda: Podlešín - Řehlovice • 9,3 km • 298 m

V pondělí 30.3.2020 jsem se vypravil jižně od ÚnL do prostoru vesnice Stebno podívat se na místní neutrální potenciál. Maloval jsem si, že bych mohl od Milbohova z pláně nad vsí projet vlásenkou Stebno, dorazit do Dubice, stočit se ostře doleva a přes Moravany se spustit do Dolních Zálezel u Labe. Jenže na začátku Moravan jeden antihang a v obci pak další zvedák, navíc za ostrou zatáčkou, takže no way.

V Dubici na konci vsi jsem si všimnul, že silnice se prosmekne jinou vlásenkou mezi dvěma domy a pokračuje na Radejčín! A přes Radejčín vede neutrál Kletečná o mocnosti 8,0 km až do Řehlovic. Kdyby se napojil směr od Stebna až do Řehlovic? V mapě jsem to nepostřehl. Začal jsem tušit něco většího než dorostence... Že by to dalo přes 9,0 km?

Hladový voko hlásilo, že neutralizační vůz by rád palivo, dojezd 15 km. Teď ne, musim na start. Ale ne ten původní, ve Stebně na návsi se steče na jednom místě pět silnic, jednou pojedu na Dubice (neoznačená silnice na mapě na 6 hodinách), takže čtyři, nájezd od Suché je krátkej (350 m, na 9 hodinách) a pak do ostré zatáčky, takže tři, od Milbohova jsem právě přijel (800 m, na 12 hodinách).


Takže zbývaly už jen dva starty. Od Podlešína a od Chvalova. Chvalovskej (1 km, na mapě na 4 hodinách) byl placatej, asi bych tam nenabral rychlost na protisvah cestou na Dubici. Podlešínskej start (1 km, na 2 hodinách) ale vypadal správně dlouze a prudce. Takže vzhůru směr Podlešín. Skóraja něutrálnaja aftamašína nabirájet chod.

Vlásenka v Dubici OK, za ní náznak deadpointu, ale zdoláno. A pak už piánko pozvolna z kopce. V Řehlovicích zbývalo vyřešit otázku, jaké zakončení zvolit. Bylo nasnadě, že by mělo být co nejdelší, aby padla devítka. Naštěstí jsou tu kvůli spleti křížení dvou dálnic a souvisejících nájezdů a sjezdů, řeky Bíliny, železnici a okreskám až netušené možnosti:


Vybral jsem takovou vopičárnu - čekuj mapu above, abych nahonil metry. Nakonec se na budíku ukázalo 9,3 km, takže to na dlouhána dalo. Ale kdybych nedělal ty finální kejkle, jsme jen na dorostencoj, to je jasný. Takže Prázdná banda, jakože žádnej benál v bandasce bo nádrži, je tu. A takovej pěknej voblouček to dalo:


Další sonderlajnou, která se napojuje na Kletečnou a Prázdnou bandu, jsou Punks in the Žim, ale o té zas příště.

Bandě zdar
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat