2. dubna 2020

Bělogvardějcův kulomet Maxim: Sněžník - Děčín • 11,6 km • 396 m

Bělogvardějcův kulomet Maxim je další z extatických tras kolem Děčínského Sněžníku s potenciálem na monstr za 13,4 km. Ze začátku si vypůjčí geniální neutrál Soni 2H Maxičky, aby se nad děčínskou částí Bělá oddělil doprava, zhurta se zřítil údolím s pískovcovými věžemi až k Jílovskému potoku a delikátně se doplazil až k Novému mostu v Děčíně. Lajna mě pustila ve čtvrtek 2.4.2020. Kapitální a mimosmyslová věc.

Začátek je pocitově podobnej Mohelnici nebo Nočnímu přízraku – jedete nocí po silnici, a jak je to furt stejný, přestanete vnímat čas a prostor kolem sebe, netušíte, jestli je to do kopce nebo z kopce, auto se šine konstantní rychlostí a jediná věc, co vrací ridera do reality jsou zajíci a srny pobíhající kolem silnice.


Za odbočkou doprava ale silnice rychle nabere sklon a musíte hrábnout na šaltpáku pro dvojku a dost přibržďovat. S prvními domy v Bělé autopilota vypnete a začnete se soustředit. Po prokličkování Bělou jedno tricky napojení na hlavní, trocha modlení, aby všechny protisvahy pustily a za Ovčím můstkem dole v DC už jen volné plynutí se zubem u autobusáku a záverečný podjezd trati, kde neutrální symfonie skončí.

Pak chill na parkáru u Lidlu a spřádání myšlenek, co se právě stalo a kam jet dál. Tyhle chillpointy postupně vykrystalizujou, jak toho člověk jezdí víc – bezinka v Úštěku, lavička u přívozu ve Velkém Březně, pumpa dole na Střekově. Ke všem těm flekum máš pak takovej zvláštní domáckej vztah – tady jsem snoval plány na to a to…

Chillpointům zdar
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat