10. dubna 2020

Hlavatka loví pstruhy: Rychnov - Verneřice • 8,4 km • 179 m

Furt jezdim z kopce k nějaký větší řece, ale že by se dalo něco spáchat na pláních u Verneřic ve Středohoří, mi doklaplo až později. Možná je to tím, že sjezdů k větším řekám už ubývá. Takže jsem si doma natrasoval sjezd ze startu Trysčího neutrálu Merboltická stezka, ale směrem do Verneřic. K mému nemalému úžasu to dalo 8,4 km! Takže v pátek 10. dubna jsem vyrazil zkonzumovat linky na verneřických pláních.

Jejich společným cílem je protikopeček před parkovištěm nad Bobří soutěskou - pěkný místo s vodopády a tůněmi, určitě stojí za výpravu. Tak vznikl neutrál Hlavatka loví pstruhy, věnovaný naší (s JayKayem) společné ředitelce Hlavičce, která ve Verneřicích trávila mládí a v Bobřím potoce chytala pstruhy do ruky. Ještě jsme se podívali na směr od Valkeřic - Verne Jules ve dne, v noci spal. Směry od Bukovky a od Mukařova jsou zatim volný, než si na ně někdo posvítí.

Průběh neutrálu je pozitivní - po pěkné silnici do plochého údolí Bobřího potoka, přes město až na dohled zmíněného parkoviště. Pstruzi v Bobřím potoce stále jsou.


Hlavatce zdar
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat