20. února 2020

Merboltická stezka: Příbram - Dolní Police • 13,1 km • 387 m

Další královskou linku ve Středohoří si ve čtvrtek 20.2.2020 vodfajfkoval Tryska! Merboltická stezka 13,1 km spojuje pravobřežní hranu labského kaňonu u Verneřic via Merboltice s údolím Ploučnice. "Je to furt z kopce. Dlouhý," odpověděl málomluvný Tryska na dotaz, co emoce, dojmy, příběh a tak. "Za mě mluví činy, ne slova," dodal skromně. Mimo záznam zdůraznil, že potenciál trasy ještě nebyl úplně vyčerpán! Bude se Merboltická stezka natahovat? Nepochybně!

Král Ryjic nepohrdne žádným typem neutrálu – má rád longruny, technikálie s mnoha deadpointy, rurály, rustikály, urbánní vomotávky, tobogány, houpačky i vostrý downhilly. Využívá také rozsáhlý vozový park, maně dodávky, cabria, rodinná kombi, skupinu motocyklů – pro niž dokonce navrhoval zvláštní kategorie – jawa se sajdkou a pávem nebo elektrický skútr.


Tryska je i špičkový odborník ve hře na ukulele. Zde na Ploučnici 2017 v doprovodu náhodného kolemjdoucího, který se přidal k večernímu potlachu a setrval v dobrém rozmaru až do rána.
Ale hlavně – Tryska má pro neutrály cit a přichází s inovativními řešeními, vtipným trasováním, dokáže číst terén nad mapou i vyniká v rychlé orientaci v prostředí outdooru, prostě je bystrý a pohotový, ale i přemýšlivý a hloubavý. A abychom neoperovali jen se slovní vatou – Král Ryjic má v merku i 16,4km kusanec, na němž usilovně pracuje a snaží se jen zřetězit v kompaktní trasu typu monstrum. A pak že to z těch dvou vět nedáme do kupy….


Fofole zdar
Tryska

Žádné komentáře:

Okomentovat