20. února 2020

Ti voli: Haslice - Velké Březno • 8,9 km • 388 m


Ve čtvrtek 20.2.2020 jsme s JayKayem brousili v Neutrálním komplexu Velké Březno (NKVB) a přidávali větvičky a kořínky zdejšímu neutrálnímu stromu. Nejdřív jsme se skutáleli z Liškova větví Kasimourek. Další postup byl sjet něco skrz Homoli u Panny, protože tam ještě nebylo zneutralizováno a slibovalo to dlouhé svezení. Osvědčenou taktikou na lososa jsme se vydali nahoru proti silničnímu proudu a zkoumali, odkud až to půjde dolů.

Ten den došlo k neuvěřitelné náhodě, kdy v NKVB téměř současně působil Král Ryjic a protřelý lovec neutrálů Tryska, který se do údolí vydal z takřka identického místa a skoro identickou trasou! Protože njůtrlhantři si zdroje prvosjezdů pečlivě chrání, navzájem jsme se o sobě dozvěděli, až když mi Jenda poslal záznam o svém sjezdu a když jsme s JayKayem sjeli náš run - Ti voli.

Po dojezdu Těch volů k přívozu.
Jet-hunter jel z Doubravice, ale pravou větví přes Bláhov a Novou Ves u Pláně do Homole u Panny - název Homopanny, my tam přisvištěli zleva přes Haslice - název Ti voli. Tryska trochu hučel na zatáčky v Homoli a Lhotě p.P., ale nám to s ředitelem přišlo celkem OK. Tohle údolí mi přijde plný takových hravejch a radostnejch runů. Padá to z kopce tak pozvolna, pěkně se to kroutí, žádný záludnosti.

Jako kořínek jsme si tentokrát naplánovali dojet až k přívozu z Velkého Března do Povrlů. Zahamovali jsme to až skoro na lodi, která ale měla už noční klid. Kousek dál trénovali nějaký fotbalisti a moc nechápali, co tam nacvičujeme. Ale s mladym jsme pak dali podvečerní rest u Labe a vstřebávali pozitivní vibrace, kterejma je NKVB nabitá.


Těm volum zdar
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat