20. února 2020

Kasimourek: Liškov - Velké Březno • 7,2 km • 431 m

O samotě Liškov ve Středohoří vždycky básnila kolegyně Gábina Kasimourová, která tam má chalupu. Na Liškově je fakt hezky, navíc ze sedla nad ním - Plání - se nabízela jedna z větví Neutrálního komplexu Velké Březno (NKVB). Strom NKVB má aktuálně 4 větve - Obecní knihovna 8,1 km; Homopanny 9,4 km; Ti voli 8,9 km a právě směr z Liškova - Kasimourek 7,2 km. Poslední tři njůtrly padly ve čtvrtek 20.2.2020.

Osobně to tam řadím k tomu nejhezčímu, co jsem zatím jel - houpavé sjezdy bez extra těžkých míst, Roman Tyčka, komisár Derrick, neutrální plezírek. Jedeš na Pláně, výhled jak prase, pak to pustíš dolů přes Babiny II, kde se pasou koníci, poníci a oslíci, prosmýkneš se Suleticema a sypeš si to dolů do Velkáče.

Dojezd Kasimourka je až u bunkru u Labe. Pecka. 
Strom Neutrálního komplexu Velké Březno (NKVB). Horní větev Kasimourek 7,2 km, pod ním Homopanny 9,4 km a Ti voli 8,9 km a dole Obecní knihovna 8,1 km.
A takhle si ladíme kořínky toho stromu, aby jich měl hodně.
Ve Velkáči se stromu NKVB snažíme s JayKayem dělat různý kořínky, jakože pokaždý hledáme novou trasu dojezdu. Pro Kasimourka jsme zvolili levý břeh Homolského potoka, po kterém jsme dojeli málem až do Labe, při čemž JayKay naříkal: "Tati, já nechci do vody!". U Obecní knihovny jsem tase skončili před Obecní knihovnou ve Velkáči a u Těch volů skoro až na místním přívoze. Tyhle drobný ladičky jsou děsná psina.  



NKVB zdar
Papouš 

Žádné komentáře:

Okomentovat