10. dubna 2020

Skanzen: Doubravice - Malé Březno • 8,0 km • 383 m

Zatímco NKVB (Neutrální komplex Velké Březno) vytváří takovej pěkně rostlej stromek, byť jen s neutrály do 10 km, NKMB (Neutrální komplex Malé Březno) je strom jak kráva, ale napadající na jednu stranu směrem na Náčkovice. Kdyby to byl strom i ve skutečnosti, Tryska by ho zapravil motorovkou. U pomyslného neutrálního stromku je to ale naopak - větvičky mu neubývají, mohou jen přibývat. Jenže ten malobřezenský moc příležitostí na ovětvení nemá, a když už, jde povětšinou o větvičky - krpatce. Ale něco se tu přeci jen najde.


Jednou z mála možností, jak strom dovětvit, se naskytla ve střední části kmene u Zubrnic. Ve vzduchu jen zůstávala viset otázka, zda se povede překonat údolí Lučního potoka a následný deadpoint u místního skanzenu. V pátek 10.4.2020 jsem se na to zajel podívat.

Start je u obecního rybníčku v Doubravici, odkud se mimo jiné vydává na svou pouť do údolí (ale do NKVB) i Trysčí Homopany 9,4 km, nejdelší run na Velkobřezensku. Od rybníčku směrem do NKMB to má už od začátku točky až do Týniště. Za vesnicí roste napětí, zda se to podaří prostřelit skanzenem. Za přejezdem zubrnické muzeální železnice je naštěstí dost času nabrat tu správnou rychlost na následující deadpoint. Ten pouští a nezbývá než v klídku docoastovat do Malého Března.

Skanzenu zdar
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat