18. března 2020

Krky pochval prospěšné: Polevsko - Prysk • 8,3 km • 251 m

"Máme další přírůstek - z Polevska na Prácheň a do Prysku," zahlásil ve středu 18.3.2020 málomluvný rider z Novoborska Čibi. Do neutrálového cirkusu naskočil borec z pomezí Lužických hor, Českého středohoří a severního výběžku Dubských skal koncem února a za necelý měsíc už má na kontě pěkných 12 zářezů - nejen ze své domoviny, ale i z Jizerek a Krkonoš.

Akorát se nám chlapec nechce moc crcat s pojmenováváním neutrálů, ale nějaký pomůcky, jak na to, už má. Mmch. Krky pochval prospěšné je je přesmyčkou z Polevsko - Prácheň - Prysk. Spojnice PoPrPr je luxusní - napřed se dlouze plíží po Polevském hřebenu. "Nejdřív jsem se podíval do map, jak tam jsou vrstevnice, a ono to jde. Už u kapličky na Polevsku to chce rozjet a kolem lomu Klučky pak jedeš 30 - 40 km/h," přibližuje Čibi.


Na Práchni se pak směr stočí doprava a proplazí se údolím Prysku, které nabízí kromě neutrálních hrátek i třeba zajímavou lezbu na Středním vrchu. S 8,3 km zatím nejdelší run v Lužických horách. Bráfo, horolezče!

Pro pestrost sem dávám video, které představuje Čibiho při lezení na žule ve Val Albigna v Bergelu (Schweiz). Je to ten, co slaňuje, leze plotnu a vobouvá si boty :-) Úplně první figurou ve němém filmu je další legendární rider - Tryska.


Krkům zdar
Čibi

Žádné komentáře:

Okomentovat