6. února 2020

Na kopečku: Na kopečku, ÚnL - Pařížská, ÚnL • 4,7 km • 240 m

Tenhle městskej tobogán mě ukrutně lákal od doby, kdy jsem ho vykoukal v mapě. Je to sjezd skoro ze střechy Ústí = Erbenovy vyhlídky až do Pařížské ulice v centru. Pokus ve středu 5.2.2020 nevyšel, ale o den později se nám s JayKayem zadařilo. Na urban záležitost to má celkem i dýlku - 4,7 km. Delší bude asi jen projekt Erbenka, kterej je luxusní technická záležitost.

Začátek týhle sexy linky je pod návrším Brand v ulici Na kopečku - odtud název neutrálu. Nešli jsme úplně na krev - start se dá ještě tak o 100 - 150 m posunout, ale estetický to moc neni. Nejdřív je potřeba poladit rovinku k legendární hodpodě Na kopečku na Kočkově, kde je první klíč - ostrá levá na hlavní, ne úplně přehledná, ale je tam zrcadlo.

Pak pěknej sjezdík na kruháč na Elbě, kterej chce timing. Dále geráde kolem Alberta a další klíč, spočívající v semaforech. I tady je načasování essential. Následně se pomazlit se Starou - kolem Korbele táhlým obloučkem skoro až do nuly za hodinu na křižovatku k lidušce. To se nemůže nelíbit.

Další dějství obstará povlovná přímka Bělehradské ulice, z níž u letního kina ukročíme vpravo do hadích zákrutů Rooseveltovy ulice, zakončené piruetkou na kruháči u Vladimíra a pak už jen spočineme v příjemně nakloněné rovině Masaryčky až do cíle v Pařížské.

Zkrátka se páčilo. Pak taky Brexit a eště se těšim na projekty Erbenka a Plch. Všechno estetický linky, hravý, trocha techniky, trocha timingu, urban coasting jak noha.


Neutrálům zdar
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat