15. února 2020

Kozy: Severní Terasa - Pařížská, Ústí n.L. • 6,5 km • 166 m

Při pohledu na tenhle kus v mapě jsem čuměl - zatím nejdelší urban záležitost v Ústí n.L. = 6,5 km! Vyrazili jsem sem s JayKayem večír po cvičení v pátek 14.2.2020. Bylo navlhlo a do rurálů, resp. rustikálů (teda venkovskejch runů) mezi lesní zvěř se nám nechtělo. Tenhle neutrál má takovej divnej start, je nad nim ještě nějakej kopec, takže se zdá, že nelogický, ale prostě se nedá nikudy pořádně najet.

Kozy - jak se nová věc jmenuje - využívá sídlištní okružnici Mezní, pak dojede na táhlý dloulý klesání Sanatorkou (Sociální péče) a skončí na Rondelu, kde naváže na ještě táhlejší klesání Masaryčkou.

V Mezní jsou hlavní voser trolejbusy a od nich nechutně rozbitá silnice (koleje, hází to s autem jak v bobový dráze) + to chce timing. My tam najeli v 18.30, museli 4x znova na start a pokaždý nějakej trolejbus, kterej nepředjedeš. Při čtvrtým pokusu dokonce dva. To jsem už psychicky nevydržel a museli jsme zmizet na rurály - Obecní knihovna 8,1 km a Březí levá 7,8 km,

JayKay si pak dal v autě šlofíka, čehož jsem zneužil a vlítnul na pátej pokus. Pozdě večír už mastný tyče zalezly do vozovny a najednou to šlo. Jen u Chaloupky (ústecká hospa) tam zkoušel levou jeden zweidraht, ale sofistikovanou taktikou jsme si poradili s nim i se semaforem, takže dojezd do Pařížský proběhl hladce.

Kozy - koukneš na mapu a vidíš - asi jsou zatim nejdelší na katastru Aussigu, ale podruhý bych je asi kvůli rozbitý silnici v horní části nejel. Jinak flow dobrý, svezeníčko taky. Jenže my už ten den měli za sebou lepší kousky...


Neutrálům zdar
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat