25. října 2019

Masaryčka: Všebořice - Pařížská • 4,2 km • 96 m

Neutrál Masaryčka - tenhle kousek je pro mě Father of all Neutrals - teda aspoň pro Ústí nad Labem. Délka 4,2 km, klesání jen 96 m - se sklonem 2,3 % zatím nejplacatější v databázi - 21 přechodů, troje semafory a jeden kruhák z něj dělají ve dne skoro neřešitelnej rébus. Jde o to dojet ze Všebořic od hospody Na růžku až do Pařížský v centru města. Ve tři ráno, když všichni spí a nejdou semafory, to bude trivka. Ale přes den to je challenge a je to o štěstí.

Zkoušel jsem ho hodněkrát, ale kvůli "pastem" na trase uspěl málokdy - řekněme celkem 5x. V pátek 25.10.2019 jsme s JayKayem po houpačko-klouzačko-florbalovém tréninku aneb Rodinky si pronajímají tělocvičnu byli v dobrém rozmaru a vlahý a vcelku teplý říjnový večer zval k neutralizaci.

Dali jsme druhej pokus na Neznabohovi (popis jindy) - tentokrát jsme se propracovali až na Rondel a dalo to asi 5,4 km. Přejet Rondel ze směru od Tisý a pokračovat po Masaryčce do Pařížský bude oříšek - mimochodem už jsem se vsadil s Pepinem vo pivo, že to dám. Dali jsme ještě dva pokusy jen ze Skorotic, abychom zjistili jak na to. Klíč je ve správném průjezdu zatáčky u Ona a dostatečné rychlosti na přejezd protikopce pod Rondelem.

Cejtil jsem ještě hlad po neutrálech, takže jsme si s JayKayem řekli, že zkusíme Otce všech neutrálů. Bylo sedm večer a poslali jsme to až do Pařížský! Je to fakt napínací, protože pravděpodobnost neúspěchu je vysoká. Jeden tip: když na vás za zatáčkou u parku vykoukne na semaforu u polikliniky červená, je to OK, zelená "dojde", než se k němu doplazíte. Jak vidíte z dálky zelenou, jste v prdeli.

Když vidíte v dáli červenou, nejspíš to dáte. Repro: Google StreetView
Jasná linka, nepředvídatelnost, flow v malejch rychlostech jsou kořením tohodle chlapíka a dělají z něj hidden gem Ústí nad Labem. Šak si ho dejte přes den, budete si ho muset "vysedět"...



shshshshshhs

Žádné komentáře:

Okomentovat