26. října 2019

D8 z Krušnejch: Petrovice - Chlumec • 13,4 km • 507 m

Tenhle dlouhej neutrál je zadax, protože povětšinou vede po tříproudé dálnici D8 z Krušných hor do pánve pod nimi, a je solidně dlouhej. Dá se jet z dálničního sjezdu Petrovice, pak prosurfovat max. 80 km/h oběma tunely (bacha - měří se tu a pokuty vybírá ústecký magistrát), následně pustit z kopce a pokusit se doplazit co nejdál. Zuby nehty se dá až pod železniční most na trati Ústí n.L. - Teplice. Od začátku tunelu k mostu je to 13,4 km.

Ale dalo by se i líp ve směru od Německa. My to zkusili s JayKayem v sobotu 26.10.2019 cestou ze Saurierparku Kleinwelka. Trochu jsme se rozjeli a vyhodili kvalt už u nadjezdu silnice Krásný Les - Petrovice, což by dalo 14,9 km. Jenže před tunelem Panenská je protisvah, kterej mocně zbrzdí. Takže jsme to dali jen od začátku tunelu a je co zlepšovat.

Nešikovný je, že na prolongační pokusy musí jet člověk z Němec, což znesnadňuje možnost potrénovat, resp. je to zbytečný plendání paliva. Ze saského Börnersdorfu (první sjezd za čárou) na první sjezd pod tunely = Libouchec je to 17,5 km, čili jedno tréninkové kolo čítá 35 km a to je nesmysl. Takže ten správnej okamžik na vyhození rychlosti před tunelem musí člověk odladit cestou z tripu do Saska, třeba cestou ze Striezelmarktu.


JayKay mě taky upozornil, že bychom neutrální aktivity měli směřovat komunitně a založit nějakej gang nebo klan jako Hell's Angels, akorát prej něco míň kriminálního. A že prej bude hlava klanu a já jeho sekretářka, což jsem akceptoval. Zatím jsme nahodili nástřel loga, kde je jasný, že musí bejt slovo NEUTRAL + nějaká lebka + nějaký gotický písmo - takže NEUTRAL RIDERS.

  

Žádné komentáře:

Okomentovat