3. října 2020

Drezína a la trabant: Herrenleite - Pirna • 4,9 km • 114 m

Drezína a la trabant je takovej příjemnej a logickej sešup z náhorní planiny nad údolím Herrenleite, které skrývá muzeum úzkokolejek Feldbahnmuseum, kam jsme zavítali v sobotu 3.10.2020 ve složení Sekretářka, JayKay, Daneček (dolní bratranec) a Pajlo (strejček). Úzkokolejky peckový, ale ta správná zábava se skrývá za jedním z dep. Tady parkuje open air drezína s klasickým rozchodem, která si to sype zhruba 2 km z kopce a pak zase nazpátek.

Drezína není nějak hyperrychlá, ale jak je údolí kvůli své zastrčenosti pekelně studený, tak je na ní pěkná kaltna. Super je, že to je nějakej samodomo stroj, kterej má ovládací prvky včetně sedačky z trábunku. Drezínu jsme osedlali už loni a letos tomu nemohlo být jinak.

Takže neutrál se snese z náhorní plošiny do údolí, tady musí klapnout, aby na přejezdu bylo volno. Při prvním pokusu jsme chytli traktor, takže zpět na start a repete. Údolí je celkem sjízdný, pak ještě takovej lomeňák ve vesnici Mockethal a šup k Labi do Pirny a tady do mrtva. Pěkná linka potočnice se zakončením u veletoku.


Drezíně a la trabant zdar
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat