5. září 2020

Azurek lázeňský: Klínovec jih - Ostrov nO • 9,1 km • 332 m

Hlavička letos objevila novou disciplínu - downhill po flowtrailech = lanovkou s kolem nahoru a dolů horempádem po trailíku s klopenkama - což je dobrý, protože je to změna proti kombu klouzačka - houpačka - zoo - mašinka. Na víkend 4.9.2020 - 6.9.2020 proto obslužné sbory zaplánovaly vejlet do Mekk krušnohorských sjezdařů: na Klínovec a Plešivec. No a při tý příležitosti bylo jasný, že bude potřeba zatnout dráp a něco tam Plchovi s Tchánem poneutralizovat.

V sobotu 5.9.2020 jsme teda sjeli ultradlouhej (10 km!) flowtrail Azur z vršku Klínovce k dolní stanici lanovky v Jáchymově. Hlavička to zbombila dvakrát, já to na kostitřasu fullhardu sklepal jednou. Pak byl hládek a únava, takže jsme se vydali do doliny na jídlo. A bacha! Příležitost!

Pustil jsem to volňáka od donlí stanice lanovky a v pohodě až do Jáchymova na kruhák. Jenže za kruhákem zrada - na hlavní do Ostrova je zlej zvedák. Tak to na prase posílám doprava o odbočku dřív doprava přes lázeňskou zónu. A jde to! Za zónou se napojíme zase na hlavní, po níž dokvačíme až do Ostrova na semafor (šlo by ještě dál).

Až nad mapou si všímám, že průjezd lázeňskou zónou byl tak trochu faulík na dopravní značku, ale stalo se a 9,1 km dlouhej neutrál je na světě. No a když se flowtrail jmenuje Azur, tak neutrálek by moh bejt Azurek lázeňský, švihák jeden.  

Azurkovi zdar, šviháci prominou
Papouš 

Žádné komentáře:

Okomentovat