14. srpna 2020

Holba: Branná - Hanušovice • 12,8 km • 220 m

Na stoupání z Hanušovic, kde se vaří pivo Holba, do Branné na pomezí Jeseníků, Králického Sněžníku a Rychlebů si moc dobře vzpomínám, když jsme s JayKayem na podzim 2016 mířili na jeden z našich prvních multidayů do Lipové – Lázní. Silnice se pořád hrabe do kopce podél říčky Branná až nad Brannou a potom přes dva hupy až do Ramzovského sedla. V pátek 14.8.2020 jsme s JayKayem nezačali neutrál úplně na vrcholu sjezdu, protože jsme museli předjet bábu, která nás brzdila.

I tak to nakonec dalo 12,8 km a monstra, takže očekávání naplněna. Sjezdík hezkej, linky potočnice máme rádi. Jmenovat jinak než Holba se to nemohlo, protože tohle pivo se vaří v cíli sjezdu Hanušovicích, kde jsme poobědvali v pivovarský hospodě. Krom toho se Holba točí na Jesenicku/Šumpersku točí v každý knajpě. Po neutrálu Holba jsme se přesunuli na rekognoskaci terénu do Starého Města po Sněžníkem, protože pršelo.

Jízda nahoru voňavkou byla plná euforie.

Jízda bobovkou dolů byla taky plná dojmů.

Večír jsme si pak sjeli jeden neutrál, kterej ale nebudeme do tabulky dávat, protože se odehrál na bobové dráze v Dolní Moravě, a tedy na neautorizovaném dopravním prostředku. Primárně jsme ovšem mířili na voňavku, jak JayKay říká lanovce, a nápad sjet to dolu po dráze přišel až na místě. Bobovka je přes 3 km dlouhá a je fakt super. Co už neni tolik super je cena - za jednu várku Sekretářka + Předseda voňavkou nahoru, bobovkou dolu si pani v kase řekla 670 CZK.



Pitelnýmu pivu zdar
Papouš

2 komentáře: