10. srpna 2020

Bukowka: Horní Malá Úpa - Miszkowice • 12,9 km • 518 m

Z Horní Malé Úpy jsem už sjel Skoro dvě basy a PL monster, ovšem na polské straně se rýsoval jeden mocně vypadající směr na Lubawku. Předběžná rekognoskace dávala cifry kolem dvacky, ale klasicky jsem podcenil pohled v detailu. Ten by napověděl, že u vodní nádrže Bukowka je ďolík, z něhož se nezvedneme. Na pokus jsme se s JayKayem se vydali v pondělí 10.8.2020 v rámci naší expedice po CZ/PL pomezí. 

V neděli večer jsme s Fabia Camper v úpravě Postealth zakempovali v HMÚ v lesíčku u potoka s tím, že ráno si sjedem na croissant a kávku nahoru. Pekárnička fajna, akurát že ceny jak v Monaku. Takže jsme jim, jak říká Sekal, udělili ekonomickou lekci, koupili jen lahev koly a zmizli do Polska.

JayKay krmí vodní ptactvo u jezera Bukowka.

Neutrál standardní po standardní PL silnici, tlumiče trochu skučely. Celkem prudký klesání, takže za chvíli jsme ve vsi Miszkowice, kde nás vítá ďolík a koncovka. Na snídani jsme si zajeli k přehradě Bukowka, kde je voda čistá, ale okolí mírně bordelózní. Nakrmili jsme kačeny a labutě, snědli koláčky z UL Globusu a vodfrčeli za dalšími atrakcemi.


Budík nakonec ukázal 12,9 km, což na monstra stačilo, ale aspirace byly o malinko větší.  

Polandu zdar
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat