8. července 2020

Saský potoční program: Breitenau - Pirna • 22,8 km • 472 m

Od sjezdu Mohelnice 31,9 km se těšim na neutrály podél krušnohorských říček a potoků v Sasku jak malej Jarda. Cítil jsem vnitřní potřebu tuto aktivitu zastřešit nějakým názvem, takže Saský potoční program. Stejnojmenný pak je i neutrál, kterej jsem ve středu 8.7.2020 večer úplně náhodou vykoukal z mapy už na cestě domů po sjezdu údolím říčky Gottleuby - Přirážeč 14,9 km. Od exitu na A17 Börnersdorf via Liebstadt údolím říčky Seidewitz až kam to půjde k Pirně. OK, projedu si to z Pirny proti proudu, jestli to má potenciál a případný sjezd nechám na příště.

Jenže serpentýnky cestou z Pirny do Liebstadtu byly pěkňoučký, jako když mrskáš krátký voblouky v prašánku. Akorát se mi zdálo, že to nemá úplně správnej sklon. To se ve tmě se blbě vodhaduje, ale moc šancí jsem tomu nedával. V Liebstadtu blbá zatáčka do pravýho vingle, nepřehledná. Hm. Dál se ale silnice markantně zvedla co do stoupání a přibylo hrbolatosti Aspoň to dolu pofičí. V zamýšleném startu Börnersdorfu to ale pořád stoupá. Zastavuju a zkoumám trasu.

Nejvyšší bod v okolí je vesnice Breitenau. Dohrabu se na místní náves, znova si to natrasuju, vidim teoretickou dvacku a je jasný, že to musim zkusit. I kdybych měl skončit v onom pravym vinglu v Liebstadtu. Musim. Jsem na tom závislej. Nová psychiatrická diagnóza - neutralismus. Ještě kontrola v mobilu, jenže hnedle na první vodbočce to zmastim. Ale jede to a nakonec to dává takovej parádní táhlej voblouk s podjezdem pod dálnicí a i nějaký metry navíc.


V Börnersdorfu skočim na hrbolatku a moc to nehrotim - je to z kopce a fabie - lasice dostala už při neutralizaci dost za uši na jinejch výmolech. Liebstadt je tu, zbystřim, protáhnu se pravovinglovkou, jak rychle to jde, a čekám, co bude dál. Přes město se trochu šinu a za ním začíná ten slalomek v powderu. Jede to po nový silnici, zatáčky tak akorát, aby člověk nemusel moc brzdit, flow jak prase, yes. I love this game!

Na dojezdu do Pirny už rovinky, na jednom kruháku trochu podráždim myškou místňáka. Furt to má takovou tu agonickou rychlost, ale nestojim. V zrcátku mam autobus, ale když už jsem tak daleko a jedu tak pomalu, tak mě bez problémů bere obloukem. Nakonec se dohrabu na křižovatku s hlavní silnicí Bad Schandau - Dresden. Ende.

Skočim už s motorem do nějaký vedlejší uličky, abych se vydejchal. 22,8 km? Tohle snad neni možný, kde se tu porád berou takový klády? Je to jednoduchý - prostě Saský potoční program! Vyber si potok a skol si monstra. Easy peasy.

Saxon Creek Programu zdar
Papouš 

Žádné komentáře:

Okomentovat