8. června 2020

Dlouhatánské Hamry: Berany - Plavy • 11,4 km • 400 m

"Nedělní odpoledne jsem si už před časem vyčlenil na povinný neutrálek. První dnešní pokus jsem s Ozzym začínal u rozhledny na Černé Studnici. Cíl byl velkolepý - prodloužit Huťské srdéčko offroadovou variantou. Bohužel v klíčovém místě na poslední chvíli vyjelo auto zleva a já musel zařadit kvalt, aby mi neučesal zadek. Ale tahle výzva půjde a bude o to cennější!" informuje z Jablonecka ZBzH alias Zdenda Bouda z Hutě. A zase inovace - na neutrály si vyhradil pravidelný čas! Tak to tu ještě nebylo...

"Po tomto mírném zklamání jsem konečně nalepil samolepku NEUTRAL RIDERS na auto a vydali jsme se na druhý dnešní (neděle 7.6.2020) pokus o neutrál. Tentokrát jsme se postavili na startovací rampu - nám dobře známou z minulého víkendu z prvního monstra - na Beranech. Na Zbytky je trasa stejná, ale odtud dnes pokračujeme na Hamrska. Cesta se mírně sklání po JV úbočí Černostudničního hřebene a na tachometru to kolísá kolem 30 km/h."

S tou nálepkou to auto prostě jede líp.
"Po 4,6 km krásného neutrálového kochání přichází přednost na hlavní a odbočka doleva. Nic nejede a i kdyby, tady to jde rozjet i z nuly. Přijízdíme k Tanvaldu a i tato přednost v jízdě by neměla být fatální, navíc opět máme před sebou volné pole. Kruhák v Tanvaldu prosvíštíme takřka maximálkou a už si to krájíme Velkými Hamry kolem památníku Svárovské stávky (1870)."

Furt hodně slušná rychlost, s níž se dají dělat věci.
"Rychlost je vysoká, takže k mému velkému překvapení není žádný problém s mírným stoupáním před náměstím a už to zase lehce padá až k pumpě na konci Hamrů a dokonce projíždíme i zpomalovací semafor na začátku Plavů! To už je za námi slušná kolona, ale my to drtíme, co to dá až na úroveň krámu v Plavech. Sakumprdum 11,4 km, paráda! Na neutrálech je krásný to překvapení, že to pořád ještě jede!" zakončuje Zdenda.


Hamrum a jinejm kladivum zdar
ZBzH

Žádné komentáře:

Okomentovat