31. května 2020

Loužnické gravitační zrychlení: Berany - Železný Brod • 12,4 km • 514 m

"Tenhle směr mě napadl jako vhodný program na odpoledne bez plánu. Slibuje jistého prcka do Zásady, a když to vyjde, tak to ohnout na Loužnici, kde mě jistojistě zastaví mírné stoupání k silnici E65 Tanvald-Železný Brod. Ale furt to bude pod 6 km, takže prcek. Ale proč ne. Dnes odpoledne (neděle 31.5.2020) přišel čas na zaplácnutí podvečera pokusem... uvidíme, kam nás to pustí, jestli skončíme v Zásadě na návsi nebo nikdo nepojede a my budeme moci odbočit doleva na Loužnici," popisuje huťský rider ZBzH rozhodování, z něhož vzešel jeho první monster!

"Na Beranech si to pěkně nacouvávám až k závoře, abychom nepřicházeli zbytečně o cenné metry a už tam dávám neutrál, takže pěkně z nuly. Půlkilometrový startovní padáček, jako když střelí, nás vyzbrojuje vysokou rychlostí. Pár serpentin v lese a už jsme ve Zbytkách. Přednost v jízdě - naštěstí provoz je zde spíš náhodný, a doprava na rovinku. Ale toto je snadný úkol i pro mě - neutrálového stále ještě zelenáče."

Začátek padáku do Zásady ve Zbytkách.
"Začíná padák do Zásady, kde první přednost v jízdě je snadná, i kdyby došlo na nejhorší, tak se tu dá pořád rozjet i z nuly. Ale hned po 200 m přímo na zásadské návsi je klíč - zde už se nesmí potkat protijedoucí, protože odbočujeme z hlavní doleva a jsme na rovině, navíc je tu blbě vidět do zatáčky. Naštěstí nikdo nikde! Krouhám to doleva a fičím si to na Loužnici."


"Podle mé paměti to před křižovatkou s hlavní silnicí na Brod je do kopečka, navíc přednost v jízdě a to dost pravděpodobná, protože ten hlavní tah je hodně frekventovaný, takže čekám jasný konec. Ale co to nezkusit projet? Za cedulí označující konec obce Zásada šetřím brzdové destičky a nechávám to rozhulit, co to dá. V Loužnici na rovince je na tachometru pořád slušná rychlost, ale už z dálky vidím, kolonu aut sjíždějící do Brodu."

Důkazem neskutečné délky tohoto neutrálu budiž absolutní vytuhnutí Ozzyho už v Loužnici.
"Blížím se ke křižovatce do kopečka a jako zázrakem kolona přede mnou končí a já se mohu připojit na E65! Tohle jsem totálně nečekal! Ten mírný kopeček mě takřka o žádnou rychlost neobral a vypadá to na zvláštní loužnické gravitační zrychlení! Teď už je cesta otevřená až do Železného Brodu, což mám vyzkoušené z mého prvního zápichu. Tentokrát končím kvůli babce na přechodu hned u Crystalu (u prvního neutrálu to vyšlo na úroveň odbočky k Lidlu), ale to je jedno."

"Radost veliká, a pokud mě v tomhle vzrušení rozum neklame - je to tam! Mé první MONSTRUM je doma! Důkazem neskutečné délky tohoto neutrálu budiž absolutní vytuhnutí Ozzyho už v Loužnici. Citím se jako Neil Armstrong na měsíci. Na to se jen tak nezapomene."

Antigravitaci zdar
ZBzH

1 komentář:

  1. Hezky v mojí domovině. A když ti půjčím ještě klíč od závory, přidáš nějakých 400m.

    OdpovědětVymazat