17. dubna 2020

Coroniron curtain: Nakléřov - Petrovice • 7,6 km • 259 m

Furt to hobluju z Nakléřova dolů na jih a má to jasnej důvod - jsou tu pěkně narostlý neutrálci. V databázi projektů jsem ale měl jeden, kterej se na to kouká z opačný perspektivy - z Nakléřova na sever. Idea byla sjet z Nakléřova až na hranici do Petrovic a případně to natáhnout co nejdál do Němec. Dalo by to první přeshraniční neutrál a vcelku asi i dlouhej. Jenže do toho přišel virus - pičus (jak říká Blaník) a čára se zavřela. V pátek 17.4.2020 mi to ale nedalo a jel jsem to zkusit aspoň po hraniční přechod a zkontrolovat, jestli to tu někdo hlídá.


Virus - pičus je fenomén, dokonce po 30 letech dokázal znova vztyčit železnou oponu, proto název Coroniron curtain. Ale pro neutralizaci výborný. Tak hop z Nakléřova na sever, jede to pěkně rychle, u Petrovic volím oblíbenou diagonálu přes horní část vesnice, protože na hlavní je protikopec. Dole ve vsi čisto jasno, žádnej přibrždující Sas, prohlížející si trpaslíky a květináče v Asia shopech podél silnice. Sype to pořád až na čáru.

Vojáci střežící hraniční přechod v Petrovicích na Ústecku se nechali vcelku ochotně vyfotit, jen si před tím sundali jmenovky. Odměnou jim bude věčná sláva na těchto bezvýznamných stránkách. Němčíci využili uzávěru a opravili si silnici vedoucí k přechodu. Aspoň to při neutrálu pěkně pojede, až se bude obnoven Schengen.
Na hranicích zátaras, zákazový značky a tři ozbrojenci. Zastavuju cca 100 metrů od celnice, aby neměli nutkání to do mě nasypat, ale pak se k nim vydám pěšky a po krátké smyšlené historce (KSH), že si potřebuju udělat historický snímek s nima a zavřenou hranicí, se nechávají vyfotit. Asi přistoupili na to, že je to okolnost hodná zvláštního zřetele, jak se řikávalo v tričkárně, když tam velel odstřelovač a paragán, co nechal zaměstnance skákat z letadla.

Takže na týhle části hranice to má Bureš pořešený, jedu čeknout další čekpojnt.

Čusbus virus pičus
Papouš aka 525 

Žádné komentáře:

Okomentovat