12. dubna 2020

90210 – Brendina čárka: Jevany, Lány - Jevany, Šáchovec • 4,8 km • 86 m

"České Beverly Hills ještě neřekly poslední slovo. Z domácího studia mapy mi bylo jasné, že to musí jít najet trochu víc z centra Jevan a že Brenda by si také zasloužila zneutralizovat. Už jen proto, aby se nehádala s bráchou. Tak už to mezi sourozenci chodí," uvádí další neutrál z prémiového středočeského resortu Merkava3. Na lov se zajel v neděli 12.4.2020.

Na začátku je jen mírný kopec, takže to chce nejprve rozjezd a pak trpělivost, než se to sklopí. U zahradnictví vyřazuji a jedeme. Na místní poměry sice pomalu, ale zase ne úplně nesmyslně. Přichází místo, kde se hlavní silnice stáčí vpravo do strmějšího kopce. Láká to vzít tam, ale něco mi říká, že při samostudiu mapy jsem to měl vyhlédnuté rovně. Dávám tedy na intuici.

Po chvíli zjišťuji, že jsem udělal dobře. Cesta padá dolů, kde mezi stromy probleskuje hladina Jevanského rybníka a také silueta bývalé zotavovny Moskva, kde se kdysi natáčely některé scény ze známého filmu Dovolená s Andělem. Zde je třeba zpozornět, vjíždím na hlavní. Naštěstí nic nejelo.


Ale to už jsme u hráze, kde se zprava připojuje minulý počin 90210 - kolíček Brandona Walshe. Jeho crux díky velké rychlosti překonáváme hladce a jedeme dolů Pěnčickým údolím. Snažím se držet rychlost v očekávání místa, kde jsme minule vzdali. Nic za námi.

Přichází protisvah před odbočkou na Kostelec. Rychlost začíná dramaticky klesat. Mohutně přirážím, abych přišukáváním pomohl setrvačnosti. Už jsme pomalejší, než kdybychom šli pěšky, ale stále jedeme. Nikdo za námi, tak si to můžeme dovolit. Rychlost se blíží nule a vteřiny se vlečou, až bolestivě pomalu. Žena se mi směje, děti nadávají.

Vtom auto začne pomalu nabírat rychlost. Projíždíme kolem Pěnčické hájovny a jedeme dál směrem na Stříbrnou Skalici. Cesta je stále z mírného kopce, ale né dost, aby si auto udrželo rychlost. V půlce rybníka Šáchovce opět skoro zastavujeme a začíná nás dojíždět cyklista. Ukončuji tedy neutrální běh.

Brendě zdar
Merkava3

Žádné komentáře:

Okomentovat