10. února 2020

Santini: Mariánská Týnice - Mladotice • 5,9 km • 171 m

"Cestou z práce, abych nevyšel ze cviku a potrénoval, jsem dal tento plazivec od Mariánské Týnice do Mladotic. Na 6 km by šel natáhnout za suché silnice na rozjezdu a bez bordelu v lese z větru," nahlásil další sestřel neutrálu při pondělku 10.2.2020 západočeskomoravskoslovenskopomezní rider Azbest. Svůj počin nazval Santini.

Proč Azbest pojmenoval neutrál po géniovi barokního stavitelství, je evidentní - na startu plazivce v Mariánské Týnici Jan Blažej Santini vytvořil Poutní kostel Zvěstování P. Marie a cisterciácké probošství. V Azbestově - tzn. Bezirk Pilsen-Urquell Nord - se Santini celkově vyřádil - viz Západočeský okruh vlevo na stránce. 



No, a na konci plazivce je Kaple jména panny Marie v Mladoticích. A tak obě místa, kde Santini zanechal stopu, propojuje jako pupeční šňůra linka Azbestova neutrálu. Výtečná idea, skvělé zpracování.

Vlastně ani nevím, kterou Santiniho stavbu Azbest obdivuje/preferuje, ale počítám, že i na to dojde v okrašlovacím spolku Neutral Riders řeč. Protože upínat se jen na striktně motoristická témata určitě nebudeme, jdeme i po přesahu, nadstavbě a rozletu.

Neutrálům zdar
Azbest 

Žádné komentáře:

Okomentovat