15. února 2020

Březí levá: Němčí - Svádov • 7,8 km • 510 m

Po Obecní knihovně v pátek 14.2.2020 už dítě spalo, nálada byla, takže znova do kopce. Místo, z něhož se můžou odehrávat ještě velký věci, je sedlo vedle vrchu Kukla, poblíž samoty Němčí. Ale popořadě - napřed jsme jeli na Budov zkusit, jestli by z kopce nad vsí nešla prostřelit dlouhá lesní rovinka. Nešla, dole pod kopcem je mostek a zatáčka, kde auto ztratí rychlost.

Když už jsme měli vejšku, vypravili jsme se směr Březí. Furt mi to přišlo jetelný, takže skrz Malečov až nahoru na Němčí. A už to perem dolu. Začátek prudkej, pak nepřehledný téčko a v pomalý rychlosti doleva na hlavní. Delikátní plazivka, než kopec nabere sklon. Malečov cajk, v Březí akorát zatáčka u kapličky a furt padáme dolu jak peříčko.

Teď zpět v čase. Cestou na Budov jsme jeli přes Olešnici, kde je takovej jedovatej protisvah. Nad Olešnicí je sedlo, kde se můžeš cestou dolů při neutrálu rozhodnout, jestli doprava přes Olešnici - těžší, ale víc km, nebo doleva přes Svádov - lehčí, úspěch jistej.

Takže kopec skoro srolovanej, dumám, jestli pojedeme na sraba přes Svádov, nebo zkusíme projet Olešnici. Jedem doprava, kdo se bojí, ať sedí doma. Samozřejmě v protikopci fail, nasranost, furiantství, votočka a znova nahoru na Němčí. Druhej pokus na jistotu doleva a je hotovo.


Neutrálů zdar
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat