24. července 2020

Stupava: Na Křížku - Stupava • 4,1 km • 141 m

Přejezd Chřibů aneb Buchlovských hor, jak říkají lokálové, po silnici E50 je na mapě dvouhrbý velbloud a v reálu taková pěkná horská rallye s velkoryse pojatými zatáčkami, akorát že plná aut a hlavně kamionů. Každopádně páteřní linka tohoto minipohoří, kde je neutralizace jasná. Směr z pravého hrbu doprava (teda na V, resp. na UH) je Azbestův Buchlovák, směr z levého hrbu doleva (teda na Z, resp. na Brno) je Azbestův Motoresťák.

Při Tour de Karpatská župa v červenci 2020 jsme s JayKayem přišli i na řešení prostoru mez hrby. Jde o sjezd z levého hrbu od motorestu Samota a o sjezd z pravého hrbu od kopce Na Křížku, obé do údolí říčky Kyjovky. Ovšem sjet jen z kopce po E50 do mezihrbí nestačí, nedalo by to ani z jednoho směru potřebné 3 km. Je tedy nutné odbočit podél říčky Kyjovky do obce Stupava.


Tuhle variantu jsme s JayKayem náhodou objevili v pátek 24.7.2020, když jsme se s nejasným záměrem spustili od kopce Na Křížku, a když se před námi objevil protikopec na E50, měli jsme kliku, že nic nejelo v protisměru, a švihli jsme to doleva na Stupavu. Obec v údolí pěkná, dokonce je tu i lyžařský vlek. Po 2 km nás v pokračování na Koryčany zastavil deadpoint, který ale při trochu koncentrovanější jízdě patrně půjde přejet.


Z protisměru, tedy z levého hrbu, jsme nezkoušeli, ale půjde to taky. Celkově nic zvláštního, ale prodlužka až k vodní nádrži Koryčany by aspoň dorostence mohla dát. A to je vzdálenost, která v místních horách není úplně špatná.


Chřibům zdar
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat