22. července 2020

Kubíkův vrh: Kubíkův vrch - Velká nV • 15,3 km • 407 m

Karpaty mi přišly celkem tricky, když jsme se tam koncem července 2020 s JayKayem potáceli. Sjíždíš nadějně vypadající kopec a nakonec to dá stejně nějakou cifru, kterou nechceš 2,5 - 2,6 - 2,8 nebo tak. Ve finále jsmě nějaký bílý prckózní místa na mapě vyplnili. Jedinou pořádnou ranou se stal sjezd Kubíkův vrh, kde jsme téměř volízli šestnáctku - původně nám mapy.cz ukázaly 16,0 km, teď jsem si ale všimnul chyby, správně je 15,3 km - a zmonstřili Karpaty. Tak pokračujeme v tažení Co pohoří, to monstr.

Sjezd z Kubíkova vrchu jsem zaregistroval už při zimním trasování Azbestích možností. Ve středu 22.7.2020 jsme s mladym po válečce u rybníka v Ostrožské Nové Vsi mířili do kempu v Bojkovicích a trasa byla při ruce, budík sliboval i dvacku při startu z CZ/SK hranice. Denní režim na tripu probíhal v taktu dlouhej spánek - start v 11.00 - odpo program (zoo, akvárko, koupačka, letadla apod) - kolem 17.00 over a odjezd na bivak - cestou mládenec tuhne, fotr neutralizuje - příjezd na bivak - fotr tuhne, mládenec krtkuje.

JayKay testuje novou vestu a packraft nazvanej Tasmánskej čert na koupališti Albatros v Ostrožské Nové Vsi.

JayKay se rozpádlovává v ONV.
 Takže při JayKayově odpo spacím voknu míříme do Bílejch Karpat. Krajina luxusní, lesy, kopečky a tak. Protáhnem se přes Novou Lhotu kolem sjezdovek až na turistické rozcestí Kubíkův vrch na kraji lesa. Odtud to jde určitě. Pošilhávám i po možnosti natáhnout to o 1,5 km z hranice, ale pokus umírá kousek před rozcestím. Tož pojeďme z něj.



Do Suchovských Mlýnů na šestém km to pálí z kopce, ale za vesnicí je první ze dvou deadpointů na trase, kde skoro shoříme. Ale mirákl je tu, kombózní kempr pokračuje ve slowmotionu. Cestou do Javorníka obdivujeme divokost Jamného potoka (Veličky) podél silnice, ale raft.cz uvádí sjízdnost až z Velké nV.

V Javorníku na 9,5 km (to ale ještě nevíme) tušíme, že tohle by moh bejt neutrál - samec. Už se plazíme, ale stejně to dáme ještě dalších 5 km až za Velkou. Tož toť není špatné toto na krpatý Karpaty. Začínáme zdomácňovat! Do žádnejch větších akcí už se ale v rámci tripu pouštět nebudeme, protože jsme vázáni výchovně vzdělávacím programem pro ředitele.   

Karpatům zdar
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat