25. března 2020

Xavier Baumaxa: Suché - Malhostice • 3,3 km • 118 m

Ex-litvínovského a nyní malhostického barda Xaviho Baumaxu mám celkem v oblibě, a to už notnou řádku let. Před 15 lety jsem spolu s dalšími udělal Mistrovi jednu cestu ve skalách. No a loni na podzim vznikly neutrály, takže se vyloudila idea narýsovat bardovi run přes jeho domovskou vesnici Malhostice, což jsme ve středu 25.3.2020 s JayKayem spáchali.

Trasa kopíruje Přemysla Soráče, ale před nájezdem na motorway R63 do Ústí nL se uhne doprava na Malhostice, které krátce a prudce protne v jedné levotočivé zatáčce a dole ve vsi se to musí švihnout doprava na hráz Malhostického rybníka a modlit se, abys našoupal dost metrů a mělo to dýlku. Cestou po hrázi máš vpravo rybnik, vlevo řeku Bílinu, takže pěkný.

Lezeckej Xavi vede v Tisý, resp, v Rájci, neutrální přes Malhostice. Lezeckýho jsem spáchal s jednou z nebožek, která pak odešla k pánu (jinému). Po tejto nebožce přišly dvě epizodní mezinebožky a po nich nebožka, která byla shodou okolností nebožka od Xaviho, kterej se tak pro mě stal trezorovym umělcem, páč ta nebožka vod něj ty jeho songy v tom ex-vobdobí špatně snášela. Jinak se s Mistrem znám z ústeckýho peďáku.
Sekretářka (vlevo) a Mistr před koncikem na ústecký lodi 2018.

Sekretářka (vlevo) a Mistr před koncikem na ústecký lodi 2019.

Mistrovi zdar
Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat