15. listopadu 2019

Krásný Les: Krásný Les - Chlumec • 9,7 km • 496 m

Sjezd z Krásného Lesa do Chlumce je jedna z větví tzv. Chlumeckejch vidlí - trasy z Adolfova, Krásného Lesa a Nakléřova se setkají v Telnici a pak společně pokračují až k pumpě Ono ve Chlumci u Ústí nad Labem, resp. kousek za ní. Všechny tři rájdy mají přes 9 km a ústředí Neutral Riders je klasifikuje jako neutrály-dlouhány.


A propos - klasa skrz délku. S náčelníkem klanu JayKayem jsme si odhlasovali, že kousky 3 - 6 km nazveme prcky, 6 - 9 km budou dorostenci, 9 - 12 km dlouháni a nad 12 km budou monstra. V databázi je k dnešku po 16 monstrech, dlouhánech a dorostencích a 21 prcků. Většina ve stadiu projektu, až na místě se ukáže jejich neutrální potenciál.

V okolí Krásného Lesa na Ústecku jsme letos našli pár křemenáčů březových.
Ke krásnolesnímu počinu - vršek se vine jak had mezi krásnými bučinami Krušných hor, na Telnici je první klíč - celkem přehledný nájezd na hlavní a železniční přejezd, kde ale žádné vlaky v současnosti nejezdí. Další je dole ve Varvažově u památníku na napoleonskou bitvu - taky nájezd na hlavní, kde je potřeba trochu předvídat. Třetí je dole u pumpy - taky hlavní X vedlejší. Technicky v pohodě, až na protikopec dole ve Varva.

Žádné komentáře:

Okomentovat